Stigla zabrana UEFA-e
5

Nevjerovatni prizori iz Podgorice: Teren potpuno uništen, Crna Gora prvi put mora igrati van glavnog grada

H. H.
Stadion Pod Goricom (Foto: Twitter)
Stadion Pod Goricom (Foto: Twitter)
Utakmica Lige nacija između Crne Gore i Velsa igrat će se u Nikšiću zbog katastrofalnog stanja terena na stadionu Pod Goricom u Podgorici.

Stadion je pod suspenzijom već skoro mjesec dana, a stanje terena nije se poboljšalo ni nakon posljednje inspekcije UEFA-e.

Delegacija Nogometnog saveza Velsa tokom nedavne posjete Podgorici izrazila je nezadovoljstvo stanjem travnjaka na ovom stadionu, a o katastrofalnom stanju terena na glavnom crnogrorskom stadionu, piše i britanski BBC.

BBC je podsjetio i da se zbog lošeg terena nije igrao ni meč kvalifikacija za Konferencijske lige između Budućnosti i CSKA 1948, a prenijeli su i pisanje crnogorskih medija o stanju terena u Podgorici.
Navodi se i da je UEFA u ponedjeljak posjetila i teren u Nikšiću, gdje će Crna Gora prvi put u historiji biti domaćin seniorskoj reprezentaciji.

Prema pisanju BBC, promjena mjesta će predstavljati logističke probleme za NS Velsa i njihovih 700 navijača, od kojih su mnogi već rezervisali smještaj u crnogorskoj prijestonici.

Inače, stadion Pod Goricom je u lošem stanju zbog velikih vrućina i činjenice da se u stadion nije ulagalo deset godina, a nakon svega konačno je najavljena i rekonstrukcija terena koji izgleda zaista sramotno.