Brazilac se vraća
46

Neymar najavio povratak pa se slomio i zaplakao: "Patio sam svaki dan"

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Sjajni brazilski nogometaš Neymar van terena je gotovo godinu dana, pošto se od novembra 2023. oporavlja od teške povrede koljena, koja je došla odmah nakon prelaska u redove saudijskog Al-Hilala.
Neymar proteklih sedmica redovno trenira i sve je bliži trenutak kada ćemo ga ponovo vidjeti na travnjaku, a u posljednjem intervjuu se Brazilac potpuno emotivno slomio govorivši o teškom periodu iza njega.
"Ono što najviše volim u životu je igrati nogomet. Patim sa svakim danom kad sam daleko od nogometa. To je ono što me najviše boli", rekao je Neymar, koji je povredu križnih ligamenata koljena zadobio nakon samo pet utakmica u dresu Al-Hilala.

To je značilo operaciju i dugo odsustvo, a osvrćući se unazad, Neymar je dodao:

"Moj dolazak u Al-Hilal, rođenje moje kćeri - sve se to dešavalo i činilo jednu sjajnu godinu, a onda se to dogodilo. Osjetio sam veliku bol. U tom sam trenutku znao da je ozbiljno".

"Najvažniji u mom životu su prijatelji, obitelj i nogomet. Vraćao sam se nakon svake povrede i ranije, pa će tako biti i ovaj put", zaključio je Neymar najavivši svoj povratak na teren.

Neymar je otputovao s ekipom Al-Hilala na utakmicu Azijske Lige prvaka protiv Al-Aina, koja se igra sutra od 18 sati, a ostaje da vidimo hoće li Brazilac zaigrati protiv kluba iz Ujednjenih Arapskih Emirata i napraviti veliki povratak na teren.