Daleko ispred u regionu
0

Nezamislivo za bh. timove: Direktor Zvezde otkrio koliko iznose budžet i najveća plata u klubu

H. H.
Zvezdan Terzić (Foto: Screenshot)
Zvezdan Terzić (Foto: Screenshot)
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostujući u emisji "Oko" na RTS otkrio je između ostalog koliki je budžet beogradskog kluba.

Uoči premijerenog nastupa Zvezde u Ligi prvaka ove sezone Terzić je otkrio i kolika je najveća plata u Zvezdi, kao i šta ga ljudi često pitaju.

"Volio bih da sve najbolje srpsko bude u Crvenoj zvezdi. Mi često uzmemo spisak reprezentacije gledamo ko bi dobro došao u Zvezdi, ko? Često pitaju prijatelji, sinovi, pitam ko je bolji da igra Zvezda ili reprezentacija Srbije. Volio bih da ima više reprezentativca, ali nama su najskuplji domaći igrači, one koje mi želimo da dovedemo. Luka Jović i Filip Kostić, vidite im plate. To Zvezda ne može. Najveća plata koju Zvezda može da da je 1.250.000 eura, to je gornja granica. To je godišnja plata za najplaćenijeg igrača. Dovodit ćemo sve bolje i bolje igrače, polako", rekao je Terzić i otkrio budžet kluba koji je daleko iznad prosjeka u regionu.

"Uskoro će Zvezda moći da plaća po dva ili dva i po miliona. Ovakvo takmičenje morate da ulažete, ja sam ovde 11. sezonu, kad pomislite kako Zvezda izgleda nekad. Kad sam došao 2014. imali smo budžet 8.000.000 eura i to smo vraćali za dugove. Nama je potrebno 65.000.000 eura godišnje za ovaj tim koji imamo", kazao je Terzić, otkrivši s koliko novca Beograđani raspolažu ove sezone.

Meč Crvene zvezde i Benfice na programu je danas od 18.45 sati.