Serie A
13

Nezaustavljivi Napoli nastavio gaziti sve pred sobom i pobijedio Atalantu u gostima

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Napolija nastavila je sa sjajnim rezultatima u ovoj sezoni Serije A, a danas su u meču 13. kola pobijedili drugoplasiranu Atalantu na gostujućem terenu rezultatom 2:1 i tako dodatno učvrstili lidersku poziciju.

Iako za tim iz Napulja danas nije igrao sjajni Gruzijac Kvaratskhelia, igrač koji je svojim igrama oduševio nogometnu javnost u Evropi, oni su na teškom gostovanju u Bergamu uspjeli osvojiti tri boda i tako još jednom pokazati svima da su ozbiljan kandidat za titulu prvaka.

Utakmica, ipak, nije dobro počela za ovaj tim jer je Lookman iz penala u 19. minuti doveo Atalantu u vodstvo, no samo četiri minute bile su potrebne Osimhenu da poravna na 1:1 i vrati stvari na početak.

Nakon što su postigli prvi, nogometaši Napolija su u 35. minuti došli do potpunog preokreta i drugog gola, a strijelac za 2:1 bio je Elmas. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je Atalanta pokušala doći do poravnanja, ali promjene rezultata nije bilo i na kraju je Napoli stigao do 11. pobjede u ovoj sezoni te su još uvijek jedina neporažena ekipa u ligi. Uz spomenutih 11 pobjeda, imaju i dva remija.

S nova tri boda Napoli je došao do brojke od 35 osvojenih bodova u 13 odigranih mečeva, što je osam više od Atalante koja je ostala drugoplasiarna, ali tu poziciju može izgubiti ukoliko trećeplasirani Milan slavi večeras protiv Spezije na svom terenu. Rossoneri bi u tom slučaju imali šest bodova manje od Napolija.

Tabela:

Standings provided by Sofascore