Otkazali utakmicu
0

Nigerijci ostali 12 sati zarobljeni na aerodromu, šokirane zvijezde tvrde: Bili smo taoci

N. M.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometna reprezentacija Nigerija doživjela je jako neugodno iznenađenje pred utakmicu kvalifikacija za Afrički kup nacija, koju treba igrati u utorak navečer protiv Libije u gostima.

Nigerijci su jučer doputovali u Libiju, ali potom su ostali zarobljeni na aerodromu više od 12 sati! Zvijezde poput Victora Bonifacea, Alexa Iwobija, Taiwoa Awoniyija, Wilfreda Ndidija i Ademole Lookmana, spavale su na aerodromu i čekale da budu "oslobođene".

Brzo su se na društvenim mrežama pojavile njihove fotografije s aerodroma, a ono što je sve zaprepastilo jeste činjenica da Nigerijci 12 sati nisu imali pristup hrani, piću i telefonskim vezama.

Nakon svega u Nigeriji su odlučili otkazati ovu utakmicu, a posebno je bijesan bio nogometaš Leicestera Ndidi.

"Ovo nije nogomet. Vrlo neugodno. Reprezentacija je 12 sati bila talac. Sramota", kratko je prokomentarisao Ndidi, a napadač Bayer Leverkusena Victor Boniface dodao je: "Bio sam u zračnoj luci gotovo 13 sati, nema hrane, nema wi-fija, nema mjesta za spavanje. Afrika, možemo bolje od ovoga".

Inače, Nigerija je u petak kod kuće pobijedila Libiju i putovala je na uzvrat u sjevernu Afriku na stadion Benina Martyrs, nedaleko od Bengazija u Libiji, kada je došlo do pomenutih nevolja.

Njihov je avion preusmjeren u posljednji trenutak, navodno prema nalogu libijske vlade, u Al-Abraw, udaljen više od dva sata od Benghazija. To je dovelo do groznih uslova za nigerijske igrače, koji su slikani kako pokušavaju spavati na sjedištima u terminalu sa svojim koferima.

Nikada nisu dobili objašnjenje zašto su zaključani na aerodromu, gdje su ostali više od 12 sati.