Najbolji strijelac EP-a
35

Nije samo Cucurella iznenadio bojom kose nakon Eura, izgled promijenio i Dani Olmo

D. P.
Olmo je maksimalno iskoristio šansu nakon povrede Pedrija (Foto: Instagram)
Olmo je maksimalno iskoristio šansu nakon povrede Pedrija (Foto: Instagram)
Nakon što je španski nogometaš Marc Cucurella osvajanje titule evropskog prvaka proslavio farbanjem kose, isto je učinio još jedan njegov saigrač Dani Olmo.

Cucurella je dao obećanje i na kraju ga ispunio, a to je da će se ofarbati u crveno ukoliko s reprezentacijom Španije osvoji Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. To je i učinio, a onda održao obećanje iznenadivši sve fotografijama u kojoj je dugu karakterističnu kosu ofarbao u crveno.

Istim putem krenuo je i Dani Olmo, koji je promijenio izgled nakon osvajanja evropske titule, pa je kosu ofarbao u plavo.

Očekivano, promjenom boje kose oduševio je upravo Cucurellu koji se prezadovoljan javio u komentarima.

Olmo je, podsjetimo, iznenada postao jedan od junaka Španije u pohodu na evropsku titulu. Spletom okolnosti ušao je u igru kada se Pedri povrijedio, dobio je maksimalnu priliku i iskoristio je postavši prvi strijelac turnira zajedno s još petoricom nogometaša.

Sada bi mogao napustiti RB Leipzig, a za njegovim uslugama zainteresovani su Manchester City i Barcelona. Od njegovog eventualnog transfera zaradit će i zagrebački Dinamo, u kojem je stekao nogometno ime.