"Brate"
786

Nijemac nakon gola završio u zagrljaju s Džekom, pa mu se zahvalio na bosanskom

H. H.
Radost Gosensa i Džeke nakon gola (Foto: Instagram)
Radost Gosensa i Džeke nakon gola (Foto: Instagram)
Nogometaši Intera ubjedljivo su pobijedili Bolognu u meču 14. kola italijanske Serije A rezultatom 6:1, a u blistavoj partiji Nerazzurra pogodak je postigao i njemački lijevi bek Robin Gosens koji se zahvalio na asistenciji našem Edinu Džeki.
Gosens je golom u 76. minuti na dodavanje Dijamanta postavio konačnih 6:1, a taj pogodak mu je mnogo značio s obzirom da su sve učestalije špekulacije da bi u januaru mogao napustiti Meazzu.

Nijemac je nakon utakmice na Instagramu objavio story na kojem je prikazano kako je nakon postignutog gola otrčao Džeki u zagrljaj i podijelio radost, a čak mu se zahvalio i na našem jeziku.

U postu je označio Džeku i napisao "brate", te je dodao emotikon koji simbolizira poljubac.

Instagram story Robina Gosensa (Foto: Screenshot)
Instagram story Robina Gosensa (Foto: Screenshot)

"Svi igrači su važni, jako sam sretan zbog Robinovog gola. On uvijek daje sve od sebe. Gol uvijek može pomoći da se dobije više samopouzdanja", rekao je Džeko nakon utakmice, potvrdivši da je dobar prijatelj s Nijemcem.

Podsjetimo, Edin Džeko je ponovo zablisatao u dresu Intera i eurogolom i asistencijom Bologne (6:1) po ko zna koji put je pokazao da nije za "staro gvožđe". Našem napadaču je ovo bio četvrti pogodak u Seriji A ove sezone, a tome je dodao i dvije asistencije