Liga nacija
7

Nijemci pred put u Zenicu suočeni s još jednim otkazom, zaboravljeni bek dobio naknadni poziv

N. M.
Raum, lijevo, u duelu s Yamalom na meču Eura (Foto: EPA-EFE)
Raum, lijevo, u duelu s Yamalom na meču Eura (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Njemačke će u petak gostovati Zmajevima u Zenici, a pred meč 3. kola Lige nacija se u problemima nalazi selektor Elfa Julian Nagelsmann.
Nagelsmann se suočava s brojnim otkazima nogometaša koje je pozvao za duele s Bosnom i Hercegovinom i Nizozemskom, pošto je danas stigao i četvrti.

Nakon što su zbog povreda dolazak na okupljanje reprezentacije Njemačke otkazali Jamal Musiala, Kai Havertz i Robin Koch, isto je učinio i lijevi bek RB Leipziga David Raum.

Raum je bio starter u dresu Njemačke u prva dva kola nove sezone Lige nacija protiv Mađarske i Nizozemske pa je to sigurno još jedan hendikep za Elf, koji u Zenicu svejedno dolazi kao veliki favorit protiv Zmajeva.

Sada je Nagelsmann primoran uputiti još jedan naknadan poziv u reprezentaciju, a ovaj će, piše Bild, otići na adresu Robina Gosensa, zaboravljenog lijevog beka koji danas igra za Fiorentinu.

Gosensa godinu dana nije bilo u reprezentaciji Njemačke, pošto je posljednji poziv Nagelsmanna dobio u oktobru 2023. godine za američku turneju.

Prošle sezone je Gosens nastupao za ekipu Union Berlina, a posljednjeg dana prelaznog roka je promijenio sredinu i za 7,5 miliona eura prešao u Fiorentinu.

Ranije su naknadne pozive Nagelsmanna dobili Jamie Leweling iz Stuttgarta, Kevin Schade iz Brentforda ) i Mainzov Jonathan Burkardt.

Duel BiH i Njemačke igra se u petak od 20:45 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici. Podsjećamo, BiH iz prva dva kola Lige nacija ima osvojeni bod iz duela protiv Mađarske u Budimpešti, dok je u Eindhovenu poražena od Nizozemske.