Fantastično izgleda
45

Nijemci predstavili rezervni dres reprezentacije u crnoj boji

N. K.
Navijači su oduševljeni dresom (Foto: Twitter)
Navijači su oduševljeni dresom (Foto: Twitter)
Njemačka i Adidas predstavili su izgled novog rezervnog dresa koji će nogometna reprezentacija ove države koristiti tokom predstojećeg Evropskog prvenstva.

Dres je crne boje, dok su boje njemačke zastave nalaze na rubu rukava. Nacionalna zastava je također postavljena i na poleđini dresa.

Kreiran je od lagane tkanine i Adidasove patentirane "Aeroready" tehnologije.

Foto: Kitbag
Foto: Kitbag

Ekipu Joachima Lowa očekuju u narednom periodu dosta utakmica budući da će odigrati nekoliko mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prije Eura koji počinje u junu.

Njemačka se nalazi u teškoj grupi, a imat će zadatak da se iskupi za eliminaciju u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

U grupi F nalaze se još svjetski prvaci Francuzi, evropski prvaci Portugal i Mađarska. Maksimalno tri od ove četiri ekipe mogu se plasirati za osminu finala. Dva idu direktno, dok će plasman trećeplasiranog zavisiti i onih koji završe na trećem mjestu u drugim grupama.

Foto: Kitbag
Foto: Kitbag

Prije prvenstva, u martu ih čeka nekoliko utakmica. Lowina ekipa igrat će protiv Islanda, Rumunije i Sjeverne Makedonije u potrazi za plasmanom na naredno Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Imaju i prijateljski susret prije Eura protiv Latvije u junu.

Adidas je sarađivao s reprezentacijama i na nekoliko drugih dresova, a danas su predstavljeni i gostujući dresovi za Španiju, Švedsku i Belgiju.

Njemački gostujući dres bit će u prodaji od 31. marta.