Želi napustiti Leipzig
0

Nijemci stigli na pregovore o budućnosti Olma, uskoro pada odluka o Barceloni

N. K.
Dani Olmo (Foto: EPA-EFE)
Dani Olmo (Foto: EPA-EFE)
U idućih nekoliko dana trebala bi se riješiti sudbina Danija Olma za kojeg RB Leipzig na stolu ima ponudu Barcelone koja može dosegnuti 60 miliona eura, piše Mundo Deportivo.

Barcelona je ponudila 47 miliona eura fiksne odštete te dodatna tri miliona kroz lako ostvarive bonuse te još 10 u slučaju da Barcelona u idućih šest godina osvoji ili La Ligu ili Ligu prvaka.

Olmo će u pratnji svog menadžera Andyja Bare otputovati u Njemačku gdje bi se u četvrtak trebao pojaviti na treningu Leipziga, ali pitanje je koliko će se dugo tu zadržati.

"Tačka koja je razdvajala Katalonce i Nijemce su uslovi plaćanja. Njemački tim u ovom trenutku još nije odgovorio na drugu ponudu Barcelone, ali u narednim danima je na rasporedu rješavanje operacije", piše u tekstu Mundo Deportiva.

Čelnici Leipziga bili su u Sjedinjenim Državama na predsezonskoj turneji i vremenska razlika je sve malo otežala.

"Jučer su se vratili u svoju zemlju i dogovorili razgovore s menadžerima Danija Olma o njegovoj budućnosti. Španski internacionalac ne želi još dugo razvlačiti situaciju i već je dao do znanja Leipzigu da mu je namjera napustiti klub ovog ljeta i otići u Barcelonu. Njemački tim poštuje njegovu odluku, ali traži konkretan iznos za nogometaša kojeg smatraju zvijezdom svoje ekipe", stoji u tekstu Munda.