Za 28 miliona
3

Nikad ozbiljniji Tottenham: Doveli su igrača koji kaže da je "najbolji vezni u Engleskoj"

K. H.
Yves Bissouma (Foto: EPA-EFE)
Yves Bissouma (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš engleskog Brightona i igrač koji za sebe kaže da je "najbolji veznjak u Premiershipu" Yves Bissouma karijeru će nastaviti u Tottenhamu i to za obeštećenje vrijedno nešto više od 28 miliona eura.

Engleski mediji navode da će ovaj vezni nogometaš u četvrtak obaviti ljekarske preglede i da bi tada i zvanično trebao biti predstavljen kao novi nogometaš Tottenhama, a on dolazi kao već treće pojačanje jer su Pijetlovi prije njega doveli Ivana Perišića i golmana Frasera Forstera.

Što se tiče Bissoume, on je sredinom prošle sezone izjavio da se smatra najboljim veznim igračem u ligi, a interes za njegovo dovođenje u proteklim prijelaznim rokovima pokazali su Liverpool, Arsenal te Manchester United.

Ipak, sada je najkonkretniju ponudu poslao Tottenham i Brighton je to prihvatio jer ulazi u posljednju godinu ugovora.

"Ne želim biti arogantan, ali mislim da sam ja najbolji vezni igrač u Engleskoj. Znam koliko puno radim na treningu. S tim u vezi, ne mogu nekog drugog imenovati, iako znam da u engleskom prvenstvu ima puno dobrih veznjaka. To mi daje samopouzdanje i energiju, da se još bolje razvijem i trudim", rekao je Bissouma u septembru prošle godine

On je u Brighton stigao iz Lillea 2018. godine, a za četiri godine odigrao je ukupno 124 meča i pri tome postigao šest pogodaka i upisao tri asistencije.

Tottenham je tako još jednom pokazao da imaju velike ambicije u narednoj sezoni i da se napokon žele boriti za trofeje, a svakako da je klubu mnogo pomogla činjenica da će igrati u Ligi prvaka.