Kakva nostalgija
43

Nikad više nogometnih legendi na istom mjestu, odigrali su najčudniju utakmicu ikad

D. P.
Veliki broj legendi na jednom mjestu (Foto: Instagram/Eden Hazard)
Veliki broj legendi na jednom mjestu (Foto: Instagram/Eden Hazard)
Gledatelji u Južnoj Koreji imali su priliku gledati jednu od najluđih egzibicionih utakmica koja se odigrala na World Cup stadionu u Seulu.

Nexon Icons utakmica okupila je nevjerovatan broj nogometnih legendi, a kada pogledate sastave timova, definitivno će vas pogoditi teška nostalgija za nekim boljim nogometnim vremenima.

Južnokorejanci su napravili takav šou, okupili neke od najvećih nogometaša svih vremena, ali utakmica nije bila uobičajena. Naime, napravili su ekipu od napadača koja se suprotstavila ekipi legendarnih defanzivaca.

Za odbrambeni tim, čiji je trener-igrač bio Fabio Cannavaro, nastupali su još: Rio Ferdinand, Carles Puyol, Nemanja Vidić, Andrea Pirlo, Javier Mascherano, Clarence Seedorf, Leonardo Bonucci, Edwin van der Sar, Ricardo Carvalho, John Arne Riise, Adilson i Yaya Toure.

Za napadački tim, čiji je trener-igrač bio Thierry Henry, nastupali su još: Kaka, Didier Drogba, Eden Hazard, Dimitar Berbatov, Carlos Tevez, Luis Figo, Michael Owen, Andrij Ševčenko, Alessandro Del Piero, Rivaldo, Diego Forlan, Ji-Sung Park i Marouane Fellaini.

Na iznenađenje mnogih, tim odbrambenih igrača slavio je rezultatom 4:1 protiv napadača. Strijelci za odbranu bili su Toure, Seedorf, Mascherano i Park Joo-Ho. Jedini gol za napadače postigao je Park Ji-Sung.
Internet su preplavile fotografije legendarnih nogometaša koji su se okupili na jednom mjestu. Utakmica je odigrana pred 62.000 ljudi na stadionu koji je 2002. godine ugostio Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.