Nestvarne brojke
142

Niko nije "opljačkao" Saudijce kao Neymar: Po utakmici je zaradio više od 30 miliona eura

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Brazilski nogometaš Neymar jedan je od najplaćenijih sportista na svijetu, a kada se uzme u obzir da je u Saudijskoj Arabiji odigrao samo pet utakmica od dolaska, dobije se vrtoglava cifra koju je zaradio po meču.

Neymar je prije nešto više od godinu dana potpisao za Al-Hilal, ali se povrijedio nakon samo pet utakmica u dresu novog kluba.

Sklopio je nevjerovatan dvogodišnji ugovor i postao jedan od najplaćenijih igrača lige, odmah iza Cristiana Ronalda.

Bivša velika zvijezda Barcelone i Paris Saint Germaina u Saudijskoj Arabiji zarađuje 3,15 miliona eura sedmično. To znači da je za 54 sedmice, koliko je član Al-Hilala, zaradio nevjerovatnih 170 miliona eura.

Povreda ga je spriječila da odigra više utakmica, a kada uzmemo u obzir činjenicu da je samo pet puta nastupio u dresu Al-Hilala, dođemo do cifre od više od 30 miliona eura po utakmici u dresu svog novog kluba.

Prilikom dolaska u Saudijsku Arabiju Neymar je stao na stranu onih koji su demantovali da su u ovu azijsku zemlju došli kako bi zaradili novac, već je tvrdio da je tu "zbog želje da isproba nove izazove".

Srećom, Brazilac će se uskoro vratiti na teren nakon teške povrede prednjeg križnog ligamenta. Počeo je obavljati treninge sa saigračima u Al-Hilalu.