Nakon sedam pobjeda
76

Njemačka je prva reprezentacija iz Evrope koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo

K. H.
Njemačka je slavila pobjedu rezultatom 4:0 (Foto: EPA-EFE)
Njemačka je slavila pobjedu rezultatom 4:0 (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Njemačke prva je evropska selekcija koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine i to nakon ubjedljive pobjede protiv Sjeverne Makedonije u gostima rezultatom 4:0.

Nijemci su u Sjevernoj Makedoniji tokom svih 90 minuta bili bolji tim od domaće selekcije, a do trijufma su došli tek u drugom poluvremenu gdje su, nakon jednog postignutog pogotka, u potpunosti preuzeli kontrolu nad loptom i do kraja dotukli svog rivala.

Prvo je Havertz pogodio za 1:0 nakon lijepe akcije i nesebične asistencije Mullera, da bi drugi gol nakon još jednog dodavanja Bayernovog igrala postigao Werner.

Werner u 73. minuti postiže svoj drugi, a za Njemačku treći gol, da bi konačnih 4:0 postavio Musiala, čime je postao drugi najmlađi strijelac u historiji ove reprezentacije.
Nakon osam odigranih utakmica Njemačka je prva u svojoj grupi sa 21 osvojenim bodom, osam više od Rumunije koja je na drugom mjestu i dva kola prije kraja postali su prva evropska reprezentacija koja je ostvarila plasman na smotru najboljih.