Očigledno nisu zadovoljni
240

Njemački RTL snimao unutrašnjost Bilinog Polja, začuđeni su uslovima koji čekaju igrače

D. P.
Svlačionice nisu u savršenom stanju (Foto: Screenshot/TikTok RTL)
Svlačionice nisu u savršenom stanju (Foto: Screenshot/TikTok RTL)
Njemačka TV kuća RTL, koja raspolaže i pravima prijenosa utakmice Bosna i Hercegovina - Njemačka za svoju državu, zatečena je stanjem unutrašnjosti stadiona Bilino Polje.

Duel trećeg kola Lige nacija između BiH i Njemačke igra se sutra od 20:45, a njemačke zvijezde predvođene Julianom Nagelsmannom igrat će na jednom od manjih stadiona u odnosu na one na koje su navikli.

Njemački RTL ušao je u unutrašnjost stadiona Bilino Polje i ostao zatečen svime onim što vide. Videosnimak je objavljen na zvaničnom TikTok nalogu RTL Sporta uz opis: "Ovako izgledaju svlačionice za tim Njemačke u Ligi nacija".

Uz tekst, stoje i emotikoni koji iskazuju začuđenost, ali i zabrinutost, pa tako nema dileme da su Nijemci razočarani onim što vide u Zenici i da je to definitivno mnogo skromnije u odnosu na ustaljene evropske stadione.

Prilog RTL-a o svlačionicama u Zenici pogledajte ovdje.

O stadionu je govorio i selektor Njemačke Julian Nagelsmann na konferenciji za medije, osvrnuvši se na komentar Ermedina Demirovića, koji je upozoravao svoje saigrače iz Stuttgarta, rekavši da će to za njih biti nešto što nisu u životu doživjeli.

"U pitanju je šarmantan stadion, iako nije toliko star. Igramo na takvim stadionima i to za nas nije ništa posebno. Naravno da igramo i na modernijim stadionima, a nisam siguran na šta je Demirović mislio. Vjerovatno na to da su navijači bučni. Bitno mi je da je teren u dobrom stanju, a svlačionice nisu bitne", rekao je Nagelsmann ranije danas tokom konferencije za medije.

Utakmica BiH - Njemačka igra se u petak od 20:45 sati na Bilinom Polju, a direktan prijenos je na BHT1. Možete ga pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.