Sve je upropastio
1

Nogometaš Rome napravio promašaj sezone u Italiji, Mourinho nije mogao vjerovati

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Napadač Rome Tammy Abraham u susretu protiv Verone u okviru 12. kola Serije A napravio je najveći promašaj u ovoj sezoni, a nakon što je prošao protivničkog golmana, sa svega nekoliko metara promašio je prazan gol.

Spomenuta situacija desila se u 19. minuti utakmice između Verone i Rome i to pri rezultatu 0:0. Nakon sjajnog kontranapada gostujućeg tima, Karsdrop je dodao loptu do Abrahama koji je izašao sam ispred protivničkog golmana.

Dobro je primio loptu, lagano prošao pored golmana i nakon što mu je ostao lakši dio zadatka, a to je bilo da pošalje loptu u praznu mrežu, izgubio je koncentraciju i šutirao jako loše te je samo pogodio stativu, nakon čega je lopta otišla van terena.
Reakcija Mourinha nakon što je Abraham promašio prazan gol
Reakcija Mourinha nakon što je Abraham promašio prazan gol

Kamera je, očekivano, odmah u prvi plan stavila trenera Rome Josea Mourinhoa, a ni on nije mogao vjerovati šta je napadač iz Engleske promašio i kako tu situaciju nije pretvorio u pogodak.

Abraham je u dosadašnjem dijelu sezone postigao dva pogotka za Romu, a pored toga upisao je i jednu asistenciju.

Ubrzo nakon toga, uslijedila je velika kazna za Romu, a samo osam minuta nakon promašaja Abrahama Dawidowicz je doveo Veronu u vodstvo od 1:0.