Odgovorili Sarajevu
362

Nogometaši Aktobea perfektno očistili svlačionicu na Koševu i ostavili poruku na tri jezika

H. H.
Foto: fcaktobe_official / Instagram
Foto: fcaktobe_official / Instagram
Nogometaši Aktobea očistili su svlačionicu na stadionu Koševo nakon utakmice protiv Sarajeva i ostavili je u perfektnom stanju, a tom prilikom napisali su i poruku zahvalnosti domaćinima čak na tri jezika.
Iako Aktobe nije prošao u narednu fazu i doživio je bolan poraz na penale, članovi njihovog tima skupili su smeće, obrisali pod i uredno ga očistili, baš kako su i članovi Sarajeva to uradili u prvoj utakmici u Kazahstanu.

Gosti su na Koševu otišli i korak dalje, te su ostavili poruku zahvalnosti napisanu na tri jezika - kazahstanskom, bosanskom i engleskom.

"Fudbalski klub Aktobe se zahvaljuje Fudbalskom klubu Sarajevo na ukazanom poštovanju i gostoprimstvu. Neka prijateljstvo između Kazahstana i Bosne i Hercegovine bude vječno. Želimo vam veliki uspjeh i puno sreće", navodi se u poruci kazahstanskog kluba.

Podsjetimo, Sarajevo je branilo prednost od 1:0 iz prvog meča, a sinoć je slavilo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:3). Regularni dio meča okončan je rezultatom 2:1 za goste, a nakon produžetaka bilo je 3:2 za Kazahstance.

Sarajevo će u drugom pretkolu već naredne sedmice igrati protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka). Prvi duel igra se na Koševu 25. jula, a revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj.