Za Roditeljsku kuću
170

Nogometaši Sarajeva srušili Borac, pa pobjedu poklonili u najljepše moguće svrhe

D. P.
Trake koje su osmislili mališani iz Roditeljske kuće (Foto: FK Sarajevo)
Trake koje su osmislili mališani iz Roditeljske kuće (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva jučer su upisali veliku pobjedu na gostovanju Borcu u Banjoj Luci, a trijumf su poklonili u najljepše moguće svrhe, Roditeljskoj kući u Sarajevu.
FK Sarajevo je prošle sedmice pokrenuo svoju kampanju "FK Sarajevo For the Cure" za pomoć djeci oboljeloj od raka. Kampanja je počela upravo jučer na utakmici protiv Borca u Banjoj Luci i trajat će do kraja oktobra.

"Jučerašnju pobjedu posvećujemo našim malim herojima iz Roditeljske kuće u Sarajevu. Draga djeco, ovo je i vaša pobjeda", naveli su iz FK Sarajevo nakon trijumfa.

Za početak kampanje u utakmici protiv Borca u Banjoj Luci, igrači Bordo tima su nosili trake na rukama koje su napravila djeca oboljela od raka, a koja žive i liječe se u Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Inače, početkom ove sedmice, igrači FK Sarajevo su posjetili Roditeljsku kuću, gdje su se družili s djecom i osmislili trake. Bordo igrači s ponosom ih nose kako bi podigli svijest o inicijativi i podržali male lokalne borce.

Na ovaj način FK Sarajevo želi osvijestiti i pružiti podršku svoj djeci koja se bore s rakom, kao i njihovim porodicama. Širom svijeta septembar je mjesec u kojem se provode aktivnosti za podizanje svijesti o raku kod djece.

"FK Sarajevo poziva sve organizacije i pojedince da iskoriste našu inicijativu 'FK Sarajevo For The Cure' i doprinesu borbi za zdravije i sretno djetinjstvo djece koja se bore protiv raka. U sklopu nove kampanje FK Sarajevo podržat će više fondacija kako bi se podigla svijest i solidarnost u borbi protiv raka", saopćeno je iz kluba.

Podsjetimo, nogometaši Sarajeva su rezultatom 1:0 savladali Borac u Banjoj Luci i tako ostvarili najveću pobjedu u novoj sezoni. Pobjedom protiv prvaka BiH Sarajevo se osamostalilo na vrhu tabele Wwin lige BiH.