Krenuo s radom
1

Nogometaši Željezničara prvi put trenirali pod vodstvom Abdulhakeema Al-Tuwaijrija

N. K.
Foto: Adem Ćatić/FK Željezničar
Nogometaši Željezničara obavili su danas prvi trening pod vodstvom novog šefa struke Abdulhakeem Al-Tuwaijria.
Naime, klub s Grbavice je jučer predstavio novog šefa stručnog štaba, inače 44-godišnjeg Saudijca školovanog u nogometnim savezima Engleske, Škotske i Sjeverne Irske.

Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master nogometnog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih nogometaša ikada Johan Cruyff institutu u Barceloni. Radio je u stručnom štabu Slavije Prag i Al-Ettifaqu.

"Želim se zahvaliti menadžmentu kluba na povjerenju. Ponosan sam što mogu voditi klub s ovakvom historijom koja traje 100 godina. Čast mi je biti ovdje. Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svima koji su mi pomogli u mojoj karijeri od samog početka pa do danas, a pogotovo Ministarstvu sporta moje države. Nadam se da ćemo sve ciljeve ispuniti zajedno", kazao je Al-Tuwaijri na predstavljanju.

Željezničar je ujedno predstavio i prvog pomoćnika, a riječ je o Luca Carlo Guerrai. Luca Guerra je magistar teorije i atletskog treninga u nogometu na Univerzitetu u Pisi, kao i maigstar sporta na Univerzitetu u Bologni. U svojoj karijeri radio je u Napoliju, Evertonu, Bayernu, Comou, Citta di Gragnanu, Tatabanya, Budapest Honvedu i Monzi.

Podsjetimo, Plavi narednu utakmicu igraju u Banjoj Luci protiv Borca u nedjelju s početkom od 15:15 sati.