Baraž za Euro
74

Nogometašice BiH u 87. minuti ispustile pobjedu nad Srbijom u Zenici

N. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometašice reprezentacije Bosne i Hercegovine danas su u Trening kampu NS BiH u Zenici remizirale sa Srbijom u prvom meču polufinala baraža za Evropsko prvenstvo, a rezultat je bio 2:2.

Povele su djevojke Selvera Hodžića nakon nepunih 20 minuta igre, pošto tada Dajana Spasojević asistira za Eminu Ekić, a ona trese mrežu gošći za 1:0 i radost navijača u Zenici.

Međutim, Srbija uzvraća udarac samo osam minuta poslije, pošto u 28. minuti Nina Matejić poravnava na 1:1. Do odlaska na odmor se rezultat nije mijenjao, a nastavak donosi novo vodstvo bh. nogometašica.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Igrala se 52. minuta kada nakon gužve u petercu Srbije Milena Nikolić zakucava loptu pod prečku za 2:1. Bile su bh. dame bolje i nakon postignutog gola, ali nisu uspijevale da osiguraju miran finiš susreta.

U 75. minuti su nogometašice Srbije imale veliku šansu za poravnanje, ali zatresla se samo prečka gola BiH pa je ostalo 2:1.

Odbrana BiH je poklekla u 87. minuti, kada je konačnih 2:2 spektakularnim golom s 25 metara postavila Vesna Milivojević.

Tako je BiH ispustila pobjedu uoči uzvratne utakmice. Revanš u Staroj Pazovi igra se u utorak naredne sedmice od 19 sati, a pobjednik dvomeča u finalu baraža ide na Švedsku.

Rezultat i strijelci:

Bosna i Hercegovina - Srbija 2:2 (Ekić 20', Nikolić 52' / Matejić 28', Milivojević 87')