Pojavio se snimak
5

Nogometni agent Edgardo Lasalvia učestvovao u uličnoj tučnjavi s navijačima Flamenga i Botafoga

E. K.
Edgardo Lasalvia se sukobio sa navijačima brazilskih klubova (Foto: Twitter)
Edgardo Lasalvia se sukobio sa navijačima brazilskih klubova (Foto: Twitter)
Nogometni menadžer Edgardo Lasalvia sukobio se sa navijačima Flamenga i Botafoga u velikim incidentima koji su se dogodili u brazilskom Recreiu.

"El Chino" Lasalvia je poznati navijač urugvajskog Penarola te je otputovao u Rio de Janiero kako bi prisustvovao utakmici svog tima protiv Botafoga.

Otkrio je da je prilikom dolaska zatekao 2.000 navijača Flamenga i Botafoga sa oružjem i kamenjem koji su žarili i palili po ulicama Rio de Janeira.

Lasalvia je tokom karijere predstavljao igrače poput Darwina Nuneza, Facunda Pellistrija i Federica Valverdea, a za sve je okrivio brazilsku policiju.

"Policija je oslobodila područje i pustila ih da nas pobiju. Nakon što su to uradili bacili su suzavac ispred nas te počeli da nas udaraju i hapse. Ovdje u Brazilu vladaju navijači koji razgovaraju sa šefovima obezbjeđenja, podmite ih i oni oslobode prostor te im daju dva-tri sata da rade šta hoće", kazao je Lasalvia.

U incidente je bio "umiješan" i bivši nogometaš Manchester Uniteda Guillermo Varela koji sada nastupa za Flamengo, a koji je prije nereda stigao do predstavnika Penarola kako bi se pozdravio sa poznanicima i podijelio im nekoliko majica.

Srećom, Varela je iz incidenta izašao bez povreda, a na društvenim mrežama se i pojavio snimak zbunjenog defanzivca koji se našao usred sukoba navijača.

Dodajmo da je Varela dijete Penarola koji je u Manchester United stigao u ljeto 2013. godine, još je igrao za Real Madrid Castillu, Eintracht, Kopenhagen, Dinamo Moskvu te Flamengo u koji je stigao u ljeto 2022. godine.