Serie A
67

Nogometni spektakl u Italiji: Inter i Juventus remizirali u derbiju sa čak osam golova

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera i Juventusa podijelili su bodove na stadionu Giuseppe Meazza u okviru 9. kola Serije A odigravši neriješeno 4:4.

Sjajnu nogometnu predstavu najavio je Zielinski nakon što je u 15. minuti iz penala doveo domaće u vodstvo. Već u narednih 12 minuta Juventus je preokrenuo rezultat. Prvo je Vlahović izjednačio na asistenciju McKennieja, a onda je Weah pogodio za 2:1 vodstvo Stare dame.

Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu jer je viđen još jedan preokret. Ovaj put je Mkhitaryan pogodio za 2:2, a onda za vodstvo Intera ponovo je bio siguran Zielinski iz penala.

U osmoj minuti nastavka Dumfries je postigao četvrti gol za Inter i vodstvo od dva gola razlike je bilo dovoljno da mnogi pomisle da nema više povratka za Juventus.

Međutim, na scenu je stupio fenomenalni Yildiz koji je prvo u 71. minuti smanjio na 3:2, a onda je osam minuta prije kraja utakmice pogodio za konačnih 4:4.

Inter i Juventus su tako ostali na drugoj, odnosno trećoj poziciji Serije A sa 18 i 17 bodova, dok vodeći Napoli ima 22 boda.

U narednom kolu Inter gostuje Empoliju, dok će Juventus dočekati Parmu.

Rezultat i strijelci:

Inter - Juventus 4:4 (Zielinski pen. 15', pen. 37', Mkhitaryan 35', Dumfries 53' - Vlahović 20', Weah 27', yildiz 71', 82')

Tabela: