Progovorio o poroku
44

Novi golman Barcelone je strastveni pušač: "To nije ničija briga, ne radim to pred djecom"

N. M.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Poljski golman Wojciech Szczesny nedavno je prekinuo nogometnu penziju i potpisao za Barcelonu, u koju je stigao kao slobodan igrač nakon što se teško povrijedio Marc Andre Ter Stegen, prvi čuvar mreže Katalonaca.
Ono što je brzo privuklo pažnju navijača Barcelone, jeste činjenica da je Szczesny strastveni pušač, na šta su odmah podsjetili svi španski mediji, pošto je to od ranije poznato.
Sada je Szczesny dao intervju za španski Mundo Deportivo, u kojem nije bježao od odgovora na pitanje o konzumiranju cigareta.

"Nije ničija briga to što ja pušim. Mislim da to ne utječe na moju igru. To ne utječe na mene i na ono što radim na nogometnom terenu jer radim duplo više. I ne radim to pred djecom da ne bi loše utjecalo njih, ali ljudi me slikaju kako pušim iza drveta odakle čak ni ne mogu da ih vidim", rekao je Szczesny u odgovoru na pitanje o svom poroku.

"Pokušavam to sakriti i ne pokazati ljudima, a te se stvari jednostavno ne tiču ​​nikoga. Želim da mi se sudi kao golmanu, a ne da slušam takve priče za koje nikoga ne bi trebalo biti briga", dodao je Szczesny.

Podsjećamo, Szczesny je u augustu ove godine napustio Juventus i saopćio da prekida svoju karijeru u 34. godini, ali nakon poziva velikana s Camp Noua odlučio je da preispita svoju odluku i na kraju se predomislio.

Zvanično je kao novi golman Barce predstavljen prije sedam dana, a uskoro se očekuje i njegov debi na golu Katalonaca.