Komšije nezadovoljne
674

Novi grb s ljiljanom i žuti rukavi: Srbija u Katar ide s dresom koji je razočarao navijače

D. P.
Srbija ima velika očekivanja na Mundijalu (Foto: EPA-EFE)
Srbija ima velika očekivanja na Mundijalu (Foto: EPA-EFE)
Uprkos žestokim reakcijama navijača na društvenim mrežama, novi dres reprezentacije Srbije ostat će onakav kakvog ga je Puma predstavila prije nešto više od mjesec dana na američkom tržištu.

Prije nekoliko sedmica na američkom tržištu pojavio se dres reprezentacije Srbije za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Glavna garnitura doživjela je brojne promjene.

Najupečatljivije promjene su žuti rukavi, crveni križići i novi grb reprezentacije na kojem je novost i dva ljiljana koji se nalaze ispod orla.

Proizvođač Puma "pokvario" je predstavljanje dresa Nogometnom savezu Srbije nakon što ga je pustio u prodaju za američko tržište, a to je izazvalo žestoke reakcije nezadovoljnih srbijanskih navijača. Stoga, svi su očekivali promjenu, ali od toga neće biti ništa.

FIFA je objavila na zvaničnim stranicama da će upravo u takvom dresu Srbija nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu, a društvenim mrežama širi se čitav kontigent spremnih dresova naše susjedne selekcije.

Podsjetimo, Srbija se na Svjetskom prvenstvu koje se igra od 20. novembra do 18. decembra nalazi u grupi G i igrat će protiv Brazila, Kameruna i Švicarske.