Želio biti siguran
6

Novi napadač Barcelone sakrio od supruge da pravi najveći transfer u karijeri

K. H.
Martin Braithwaite (Foto: EPA-EFE)
Martin Braithwaite (Foto: EPA-EFE)
Martin Braithwaite pojačao je Barcelonu nakon kraja zimskog prijelaznog roka, a u intervjuu za španske medije priznao je da čak ni njegova supruga nije znala da će potpisati za tim sa Nou Campa.

Barcelona je dobila dozvolu da potpiše jednog igrača nakon što je klub poslije isteka zimskog prijelaznog roka saznao da Ousmane Dembele do kraja sezone neće igrati zbog povrede, a iako su se pominjala brojna druga imena, na kraju su potpisali ugovor s najboljim igračem Leganesa - Martinom Braithwaiteom.

U intervju za španske medije ovaj igrač je priznao da čak ni njegova supruga nije znala da će preći u Barcelonu, a kako je rekao, nije želio da uzbudi ljude oko sebe dok transfer nije bio 100 posto dogovoren.

"Zašto sam tajio interes Barcelone od supruge? Htio sam vidjeti kako će se pregovori odviti i hoće li na kraju biti uspješno završeni. Da sam u početku znao da će transfer biti 100 posto završen, rekao bih joj, ali sam smatrao da nema potrebe da uzbuđujem s tim ljude oko sebe", kazao je Braithwaite pa nastavio:

"Obično sve dijelim sa suprugom, ali za transfer u Barcelonu sam joj rekao tri dana prije potpisa ugovora i to nakon što je vijest procurila u medije", kazao je Braithwaite.

Nogometaš je s Kataloncima potpisao ugovor do 30. juna 2024. godine, a otkupna klauzula postavljena je na 300 miliona eura.

Riječ je o napadaču iz Danske koji je rođen 1991. godine, a u Leganes je došao na početku prošle godine. Karijeru je počeo u akademiji Sædding-Guldager Idrætsforening, a potom je prešao u redove Esbjerga. Igrao je potom u Ligue 1 u Toulouseu za koji je postigao 35 pogodaka, nakon čega je prešao u redove Middlesbrougha.

Vratio se potom u Francusku na posudbu u Bordeaux, a Žirondincima je pomogao da izbore plasman u Evropsku ligu.