Priznao grešku
5

Novi skandal u Manchester Unitedu, zvijezdu spriječili da se obračuna s navijačem

D. P.
Rashford je sam priznao grešku (Foto: Screenshot)
Rashford je sam priznao grešku (Foto: Screenshot)
Nogometaš Manchester Uniteda Marcush Rashford bio je nadomak toga da se sukobi s navijačima nakon poraza od Atletico Madrida u Ligi prvaka.

United je, nakon 1:1 u prvom meču u Mardidu, sinoć poražen od Atletica na svom terenu rezultatom 0:1 i tako su Crveni đavoli ostali bez šanse i u Ligi prvaka za osvajanje trofeja.

Nezadovoljstvo navijača je sve veće, a novi skandal dogodio se sinoć nakon utakmice. Dok su igrači ulazili u autobus ispred Old Trafforda, neko od navijača je prozvao Marcusa Rashforda za nastup.

Na to je engleski reprezentativac burno reagovao, okrenuo se i zaputio ka navijaču kako bi se obračunao. Međutim, reagovalo je osiguranje i spriječilo sukob i eventualno još veći skandal.

I sam Rashford je bio svjestan šta se dogodilo i da je pogriješio, pa se zbog toga oglasio na društvenim mrežama.

"Video može oslikati hiljadu riječi i u ovom slučaju dovesti do netačnih informacija koje se dijele na društvenim mrežama. Ljudi, sedmica sam pod prozivkama, prijetnjama i ispitivanjima i prošle noći emocije su me savladale. Ja sam ljudsko biće. Čitati i slušati takve stvari o sebi je iscrpljujuće. Ono što vidite u videu nema takav kontekst. Bio sam zbunjen otkako sam zakoračio van terena i zlostavljanje nije usmjereno samo na moj nogomet. Ljudi su čekali da reagujem, mobilni telefoni bili su spremni", rekao je Rashford u saopćenju za javnost.

Zvijezda Uniteda ipak tvrdi da je napravila pogrešan potez.

"Naravno, trebao sam proći i ignorisati, zar ne? Želim razjasniti dvije stvari. Prva je ono što sam rekao čovjeku koji me vrijeđao. Dođi ovamo i reci mi to u lice. Druga stvar, koristio sam kažiprst, a ne srednji prst kako bi mu gestikulisao da dođe prema meni. Nisam imao pravo. Uznemiren sam i razočaran. U tom trenutku bilo je glupo, ali sam jednostavno čovjek", zaključio je engleski ofanzivac.