Izgledali kao superjunaci
63

Novi trener donio čudnu opremu: Liverpoolovi golmani na treningu nosili posebne naočale

N. M.
Naočale je proizvela američka kompanija Swivel Vision (Foto: Twitter)
Naočale je proizvela američka kompanija Swivel Vision (Foto: Twitter)
S novim trenerom Liverpoola Arneom Slotom na Anfield su stigle i nove metode rada, a mnogi su ostali u čudu kada su vidjeli neobičnu opremu koju na treninzima nose golmani.

Objavljene su fotografije golmana Redsa koji tokom treninga nose čudne naočale, a ubrzo je stiglo i pojašnjenje o čemu se radi.

Naime, naočale koje je donio Slotov tim namijenjene su da unaprijede reakcije golmana, koordinaciju njihovih očiju i ruku i tehničke vještine jer smanjuje količinu senzorskog unosa, odnosno unosa informacija tokom treninga.

Naočale je proizvela američka kompanija Swivel Vision, a one ograničavaju periferni vid onog ko ih nosi te ga tjeraju na praćenje zvučnih signala.

U svojoj srži, naočale su proizvedene s idejom da golmanu dolazak do lopte na treningu učine što većim izazovom, kako bi im taj posao bio lakši tokom utakmica.

Inače, danas je Liverpool odigrao i jednu pripremnu utakmicu "iza zatvorenih vrata", a sa 1:0 ih je savladala ekipa Prestona, koja se takmiči u Championshipu (drugi rang engleskog nogometa).

Prvi zvanični meč Liverpool igra 17. augusta, kada će u 1. kolu Premiershipa gostovati novajliji Ipswichu.