Špekulacije o transferu
26

Novinar TRT-a pojasnio Džekinu situaciju, Hajduk je davno dobio odgovor Dijamanta

N. M.
Foto: Fenerbahce SK
Foto: Fenerbahce SK
Ovog ljeta se mnogo špekuliše o mogućem transferu Edina Džeke iz Fenerbahčea u Hajduk, a danas je o situaciji u kojoj je Dijamant govorio Doruk Tecimer, novinar uglednog TRT-a.

Tecimer je pod natpisom "ekskluzivno" donio informaciju da je Džeko na ponudu Hajduka odgovorio još 13. juna, prije skoro dvije sedmice, te da je Splićanima poručio da nije zainteresovan za saradnju.

"Istina je. Hajduk Split je kontaktirao Edina Džeku povodom transfera. Džeko im je rekao da je sretan u Istanbulu i zahvalio im se. Ponuda je odbijena. To se odigralo 13. juna, ali o njemu su danas opet počeli pisati italijanski novinari", poručio je Decimer, osvrčući se očito na pisanje Nicola Schire.

Podsjetimo, Džeko se ranije povezivao i s odlaskom u Saudijsku Arabiju jer je na stolu imao ponudu Al-Hilala, ali prije nekoliko dana je počeo pripreme s Fenerom koji je u međuvremenu preuzeo Jose Mourinho.

Džeko je član Fenerbahčea posljednjih godinu dana, a u protekloj sezoni turske Superlige je za istanbulski tim postigao 21 gol na 36 utakmica.