Relokacija kluba
227

Objava direktorice zabrinula navijače: Seli li se FK Sarajevo iz Titove nakon 74 godine?

E. B.
Sjedište FK Sarajevo je u Titovoj ulici od 1949. godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sjedište FK Sarajevo je u Titovoj ulici od 1949. godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ono što se već mjesecima priča po kuloarima moglo bi se i ostvariti na žalost desetina hiljada navijača Fudbalskog kluba Sarajevo.

Naime, u skorijoj budućnosti bi Bordo tim mogao promijeniti adresu. Iako iz kluba zvaničnih informacija o planovima za preseljenje, prema posljednjim potezima sve je izglednije da sjedište Fudbalskog kluba Sarajevo uskoro neće biti na adresi u Titovoj 38b.

Sjedište Fudbalskog kluba Sarajevo je od osnivanja 1946. do 1949. godine bilo u kultnom FIS-u, a u posljednje 74 godine Titova ulica je bila stalna adresa Bordo tima.

Proteklih mjeseci "šuškalo" se o tome da će kancelarije Bordo tima biti prebačene na Butmir u Trening kamp FK Sarajevo, a sudeći prema jednoj od najnovijih objava klupske direktorice Ajle Alimanović, to je postalo realnost.

Story direktorice FK Sarajevo Ajle Alimanović
Story direktorice FK Sarajevo Ajle Alimanović

"Novi pogled iz kancelarije", napisala je Alimanović na fotografiji koja je uslikana u jednom od objekata na Trening centru FK Sarajevo na Butmiru.

No, to nije jedini nagovještaj da se FK Sarajevo seli u Butmir. Naime, kafić pored Ekonomskog fakulteta koji je bio u (in)direktnom vlasništvu FK Sarajevo je, i pored profitabilnosti, zatvoren, a na njegovom mjestu će biti otvoren Fan Shop FK Sarajevo.

Brojni navijači su se pitali koja je svrha postojanja dva Fan Shopa u razmaku od nekoliko stotina metara, no prema svemu sudeći, Fan Shopa u Titovoj 38b uskoro neće biti, što je još jedna od naznaka selidbe kluba iz dosadašnjih prostorija.