Bio u centru grada
26

Objavljeni novi detalji Mbappeovog boravka u Švedskoj gdje je optužen za silovanje

N. K.
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Francuski nogometaš Kylian Mabppe je suočen s optužbama za silovanje u Švedskoj, a tamošnji mediji iznijeli su nove detalje navodeći da je napadač Reala prošle sedmice bio dva dana u Stockoholmu.

Naime, 25-godišnjak je fotografisan u centru grada u druženju s još tri osobe, a nakon toga je otišao u noćni klub.

Navodno silovanje dogodilo se u noći s četvrtka na petak u hotelu Bank u kojem je policija bila i istražila ga.

Hotel u kojem se dogodilo navodno silovanje (Foto: EPA-EFE)
Hotel u kojem se dogodilo navodno silovanje (Foto: EPA-EFE)

Šveđani javljaju da su policajci izašli iz hotela s vrećama punim potencijalnih dokaza. Navodi se i da je Nordi Mukiele (26), prijatelj i bivši saigrač Mbappe bio u Stockholmu. Prema izvještajima, zvijezda Bayera iz Leverkusena je bila ta koja ga je nagovorila da otputuje u Švedsku kako bi se opustio i zabavio.

U međuvremenu, Mbappeov advokat tvrdi da francuski napadač nema zbog čega biti uznemiren te da je miran što se tiče cijelog slučaja, dok pojedini mediji navode da je zaprepašten optužbom.

S druge strane, švedske vlasti potvrdile su da je pokrenuta istraga zbog navodnog silovanja u Stockholmu.

Podsjetimo, Mbappe se oglasio još prošlog vikenda kada je na društvenim mrežama napisao "fake news" ("lažne vijesti") kad je vidio članke o optužbama za navodno silovanje.

Francuz zbog povrede nije bio pozvan na utakmice Lige nacija te je imao nekoliko slobodnih dana prije nego što se vratio na treninge s Realom.