Bundesliga
33

Od ponora do sjaja: Borussia gubila 2:0 pa preokretom pobijedila u golijadi

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije pobijedili su na Signal Iduna Parku u 5. kolu Bundeslige ekipu Bochuma rezultatom 4:2 i to nakon velikog preokreta.

Gosti su poveli golom Bere koji je u 16. minuti pogodio prvi ugao Dortmundova golmana, a potom je De Wit udvostručio prednost pet minuta kasnije nakon velike greške Kobela koji je izgubio loptu pred svojim golom.

Međutim, Borussia se izvukla i do treće pobjede u sezoni došla velikim preokretom. Prvo je Guirassy zabio glavom u 44. minuti nakon duge akcije te se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 1:2.

U nastavku su uslijedila još tri gola domaćih igrača. Guirassy je u 60. minuti izborio penal koji je Can pretvorio u izjednačenje.

Gvinejac je sjajan nastup potvrdio drugim golom u 75. minuti, dok je Nmecha udarcem s ivice šesnaesterca u 81. minuti postavio konačnih 4:2.

Borussia sada ima deset bodova, a Bochum je ostao na jednom bodu s kojim se nalazi na pretposljednjem, 17. mjestu. U narednom kolu Borussia gostuje Unione Berlinu, dok će Bochum dočekati Wolfsburg.

Rezultat i strijelci:

Borussia - Bochum 4:2 (Guirassy 44', 75', Can pen. 62', Nmecha 81' - Bero 16', De Wit 21')

Tabela: