Odluka Saveza
21

Odgođene sve nogometne utakmice u Federaciji BiH zbog stanja prirodne nesreće

N. K.
Sarajevo i Velež će igrati u drugom terminu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevo i Velež će igrati u drugom terminu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon današnje hitne sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine proglašeno je stanje prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima u ovom bh. entitetu.
S tim u vezi odgađaju se sve utakmice takmičenja NS BiH koje su trebale biti odigrane na području Federacije BiH.

Shodno ovome, odgođene su utakmice Posušje - Široki Brijeg, GOŠK - Sloboda, Zrinjski - Igman i Sarajevo - Velež. Također, neće se igrati utakmice u Prvoj ligi i ostalim nižim ligama u FBiH.

S druge strane, utakmice Radnika i Sloge te Borca i Željezničara odigrat će se u planiranim terminima u subotu i ponedjeljak.

Novi termini odgođenih utakmica bit će određeni naknadno.

"Nogometni savez Bosne i Hercegovine izražava duboko saučešće porodicama svih koji su izgubili svoje voljene u katastrofalnim poplavama koje su danas pogodile našu zemlju. Sa bolom i tugom pratimo vijesti o broju žrtava i razarajućim posljedicama koje su zahvatile brojne zajednice. NS BiH stoji na raspolaganju svima koji su pogođeni ovom tragedijom i pruža podršku u ovim teškim trenucima. Naš Savez, zajedno sa sportskom zajednicom, spreman je pomoći u sanaciji šteta i pružanju neophodne pomoći svim ugroženim stanovnicima. Solidarni smo sa svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno sa onima koji su najviše pogođeni ovim prirodnim nepogodama", poručili su iz Saveza pa dodali:

"U ovim trenucima važno je da ostanemo jedinstveni i da zajedno, kroz zajednički napor i podršku, pomognemo obnovi pogođenih područja i vratimo normalan život tamo gdje je najteže. NS BiH poziva sve članove naše sportske zajednice da, u skladu sa svojim mogućnostima, pruže podršku ugroženima, te pokažu solidarnost i zajedništvo."