Premijer liga BiH
82

Odlična Sloboda nakon spektakularnog drugog poluvremena slavila u Krupi

N. K.
Foto: FK Krupa
Foto: FK Krupa
Nogometaši Slobode pobijedili su u gostima u okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Krupe rezultatom 3:2 te su tako potvrdili trijumf iz prošlog kola kada su na Tušnju razbili Široki Brijeg.

Zanimljivo da je svih pet pogodaka na ovom meču postignuto u drugom poluvremenu, a seriju je otvorio Beganović u 49. minuti kada je pogodio nakon prelijepe akcije Tuzlaka.

Pet minuta kasnije Sloboda je udvostručila prednost nakon još jedne lijepe akcije. Ovaj put je strijelac bio Mujagić koji je prethodno asistirao Beganoviću za vodstvo.

Ipak, do 63. minute ove sjajne utakmice Krupa je uspjela izjednačiti. Prvo je Nikolić lijepo pogodio glavom nakon centaršuta Puzigaće, a onda je ponovo Nikolić bio strijelac, ovaj put nakon dodavanja Makitana.

Serija pogodaka zaokružio je Husejinović tri minute kasnije kada je krunisao smušenost domaće odbrane nakon lijepe kontre svog tima.

Sloboda je do kraja meča uspjela zadržati prednost pa su došli do treće pobjede u ovoj sezoni. S njom su prestigli Zrinjski i Velež te se trenutno nalaze na šestoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH. Krupa je ostala na pretposljednjem mjestu sa četiri boda.

Tabela: