Konferencijska liga
387

Određen termin i sudije utakmice Sarajevo - Spartak, pomjeren revanš u Trnavi

H. H.
Koševo će i protiv Spartaka biti sjajno popunjeno (Foto: T. S./Klix.ba)
Koševo će i protiv Spartaka biti sjajno popunjeno (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Spartaka iz Trnave odigrat će narednog četvrtka prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige na stadionu Koševo, a susret se igra od 21 sat.

Ovo je potvrdila UEFA putem svoje zvanične stranice, a istovremeno određene su i sudije.

Glavni sudija bit će Bram Van Driessche (Belgija), a asistirat će mu sunarodnjaci Rien Vanyzere i Michele Seeldraeyers. Četvrti sudija je Kevin Van Damme također iz Begije.

Istovremeno, poznato je i da će se revanš susret umjesto uobičajenog termina za sedam dana igrati dan ranije u srijedu u Trnavi, a ovo je potvrdio Spartak na svojim društvenim mrežama.

Utakmica će se tako odigrati u srijedu, 31. jula, a razlog je što u četvrtak svoju evropsku utakmicu igra i DAC Dunajska Streda, te je zbog blizine gradova UEFA odlučila da utakmicu Spartaka i Sarajeva pomjeri za dan ranije.

Inače, Sarajevo i Spartak su već igrali u evropskim takmičenjima u sezoni sezoni 2009/10., kada je Bordo tim eliminisao Slovake u kvalifikacijama Evropske lige.

Na Koševu je bilo 1:0 golom Milana Muminovića, dok je pogodak Adisa Jahovića u finišu revanš susreta za konačnih 1:1 odveo Sarajevo dalje.