Prvo kolo Wwin lige
81

Određene sudije za start nove sezone šampionata BiH, poznato i ko sjedi u VAR sobama

N. M.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Nogometni savez Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za prvo kolo nove sezone Wwin lige BiH, a na svih pet utakmica koje su zakazane koristit će se VAR tehnologija.
Bit će to prvi put u historiji našeg nogometa da se koristi ova tehnologija, a fanovi s nestrpljenjem iščekuju da vide kako će sve funkcionisati.

Derbi kola igraju Željezničar i Široki Brijeg na Grbavici u subotu od 21 sat, a glavni sudija utakmice bit će Luka Bilbija iz Prijedora. Pomagat će mu Sreten Udovičić i Senad Ibrišimegović, a u VAR sobi su Ermin Sivac kao glavni VAR sudija i Amer Macić kao njegov pomoćnik.

Sarajevo u nedjelju od 21 sat dočekuje Slobodu na Koševu, a taj meč pripao je Antoniju Bandiću iz Gruda. Pomoćnici će mu biti Davor Beljo i Marko Zelenika, dok su u VAR sobi Frano Jelić i Boris Dujmović.

Duel Zrinjskog i Sloge iz Doboja sudi Sarajlija Admir Musić, dok će u VAR sobi sjediti Aleksandar Njegomirović i Damir Lazić.

Miloš Gigović je glavni sudija duela Posušja i Igmana u Tomislavgradu, gdje će u VAR sobi biti Mirza Kazlagić i Dražen Marić, a sudar GOŠK-a i Radnika pripao je Irfanu Peljti, najboljem bh. sudiji.

U Gabeli će u VAR sobi biti suci Sabrija Topalović i Nihad Ljajić. Sva službena lica možete pogledati na ovom linku.

Svi mečevi su u direktnom prijenosu na kanalima Arene Sport, a podsjećamo, utakmica Borac - Velež odgođena je zbog obaveza Banjalučana u Evropi.

Wwin liga BiH, 1. kolo:

Prvo kolo Wwin lige BiH:

SUBOTA, 03.08.

18:45 GOŠK – Radnik

21:00 Željezničar – Široki Brijeg

NEDJELJA, 04.08.

17:30 Posušje – Igman

21:00 Sarajevo – Sloboda

PONEDJELJAK, 05.08.

21:00 Zrinjski – Sloga