Oproštaj od legende
346

Održana komemoracija tragično preminulom Dženanu Uščupliću

H. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U sarajevskom Pozorištu mladih održana je komemoracija povodom tragične smrti nekadašnjeg igrača i trenera Fudbalskog kluba Sarajevo Dženana Uščuplića.
Uščuplić je prošli četvrtak tragično izgubio život. Preminuo je nakon udara groma na Zelengori gdje je bio na planinarenju.

Vijest o smrti 48-godišnjeg proslavljenog igrača i trenera FK Sarajevo potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu, a posebno navijače Bordo kluba, u kojem je Uščuplić ostavio dubok trag.

Na današnjoj komemoraciji okupili su se brojni bordo asovi poput Mirsada Fazlagića, Fahrudina Prljače, Predraga Pašića, Mehmeda Janjoša, Husrefa Musemića, Vuleta Trivunovića, Džemala Beberovića, Faruka Ihtijarevića, Nermina Gogalića, Mirze Varešanovića, Dženana Hošića, ali i ostali poznati nogometaši i sportski radnici poput Tonija Karačića, Omera Joldića, Almira Seferovića, te šefa stručnog štaba FK Sarajevo Zorana Zekića.

Dženaza se klanjala u subotu u haremu Begove džamije u Sarajevu, a nakon toga se obavio ukop na mezarju Nišan-Jarčedol

Bio je jedan od simbola FK Sarajevo. Uvijek na raspolaganju, spreman da pomogne i uradi sve što je mogao za klub. Takav je bio i kao igrač i kao trener.

Kao igrač je sa Sarajevom bio prvak Bosne i Hercegovine 2007. godine, a u tri navrata je kao član Bordo tima osvajao Kup naše zemlje (1997., 1998., 2002.).

Godine 2015. je pod njegovim vodstvom Sarajevo postalo prvak BiH, a 2014. i 2021. godine je Uščuplić na Koševo donosio trofeje Kupa BiH.

Knjiga sjećanja otvorena je u salonu Svetozar Vujović u prostorijama FK Sarajevo svaki dan do 16 sati.