Ne želi više na stadion
1.9k

Oglasila se majka autističnog dječaka kojeg je udario Ronaldo: Plakala sam, Jacob je u šoku

D. P.
Ronaldo je izbio telefon iz ruke i zakačio je Jacoba (Foto: Screenshot/Liverpool Echo)
Ronaldo je izbio telefon iz ruke i zakačio je Jacoba (Foto: Screenshot/Liverpool Echo)
Sarah Kelly, majka autističnog dječaka kojeg je udario Cristiano Ronaldo na utakmici i izbio mu telefon iz ruku, objasnila je šta se tačno dogodilo na izlazu s terena Goodison Parka.
Pobjedu Evertona nad Manchester Unitedom (1:0) obilježio je sramotan potez Cristiana Ronalda poslije utakmice. Na izlazu s terena Goodison Park udario je po ruci dječaka Jacoba Kellyja i izbio mu telefon kojim je snimao nogometaše.

Ronaldo se ubrzo izvinio i pozvao mladog navijača da prisustvuje utakmici na Old Traffordu, a o svemu se oglasila majka Sarah u razgovoru za Liverpool Echo.

"Na kraju utakmice igrači Manchester Uniteda počeli su izlaziti s terena. Bili smo u Park Endu tako da smo bili tik uz tunel gdje su prolazili igrači. Moj sin ih je sve snimao. Snimio je sve igrače, a onda je spustio telefon dok je Ronaldo povlačio čarapu jer mu je noga krvarila. Spustio je telefon da vidi što je. Nije ni progovorio. Ronaldo je tada prolazio pored i užasnog stava izbio je telefon iz ruke mog sina te nastavio hodati", rekla je Sarah.

Razbijeni mobilni telefon (Foto: Liverpool Echo)
Razbijeni mobilni telefon (Foto: Liverpool Echo)

Majka nesretnog dječaka objasnila je da je Jacob (14) dobio udarac što je opravdala i fotografijom ruke.

"Po modrici se vidi da je dobio udarac. Jednostavno, ne mogu vjerovati da pričam o tome. Plakala sam, bila sam potresena. Jacob je bio u potpunom šoku. Autističan je i također ima dispraksiju, tako da nije stvarno shvatio šta se dogodilo dok se nije vratio kući. Stvarno je uznemiren zbog toga i potpuno ga je odvratilo da ponovo ode na utakmicu. Ovo je prva utakmica na kojoj je bio i dogodilo se ovo", rekla je šokirana Sarah.

Jacobova majka je dodala da je dan bio fantastičan do nemile scene na kraju meča.