Opet u centru pažnje
0

Ogorčeni Balotelli razbio reporterov fotoaparat: Moram reći da sam bijesan

K. H.
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Italijanski reprezentativac Mario Balotelli opet se našao u centru medijske pažnje nakon što je razbio fotoaparat prilikom izlaska iz igre na utakmici između Genoe i Brescije.

Balotelli je igru napustio u 72. minuti dok je rezultat još uvijek bio 1:1, a kako je bio ljut zbog izmjene i izlaska iz igre, odlučio je frustracije izliječiti na fotoaparatu jednog od reportera koji je bio na terenu.

Vlasnik fotoaparata je Massimo Lovati, inače dugodišnji fotoreporter talijanske agencije Ansa, a on je na Instagram profilu detaljno objasnio šta je to Mario Balotelli uradio nakon izlaska iz igre.

"Kad je gospodin Balotelli izašao iz igre i krenuo prema klupi, upotrijebio je moj fotoaparat kao loptu i šutnuo ga prema reklamama. Dječak koji skuplja lopte je vidio šta se dogodilo i odmah me pozvao. Nakon toga, pronašao sam aparat u oštećenom stanju i više nije radio. Zamislite kako je liječiti frustracije na nečijem oruđu za rad. Ovo je vrlo delikatna oprema koja se ne smije udarati. Moram reći da sam bijesan, treba poštivati ljude koji rade i njihove alate za rad", napisao je ovaj Lovati.

Inače, Lovati je u svom obraćanju dodao i činjenicu da je razgovarao s direktorom Brescije i da mu je najavio kako će na adresu kluba poslati račun za popravku opreme.

Još jednom podsjećamo, susret između Genoe i Brescije završen je pobjedom domaće ekipe rezultatom 3:1.