Premijer liga BiH
13

Okršajima Radnika i Širokog te Zrinjskog i Krupe spušta se zavjesa na ovu sezonu

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Utakmicama 10. kola Lige za prvaka prvenstva BiH u kojima se danas od 17:00 sati sastaju Radnik Bijeljina i Široki Brijeg te Zrinjski i Krupa okončat se se sezona 2017/18. u Premijer ligi. Skoro sva pitanja vezana za titulu šampiona, klubove koji putuju u Evropu i klubove koji ispadaju riješena su prije skoro dvije sedmice tako da ni današnji mečevi ne donose pritisak ekipama koje će izaći na teren.

Zrinjski je treći put uzastopno osvojio titulu prvaka BiH te će ponovo igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg igrati kvalifikacije za Evropsku ligu. Ostaje da se vidi da li će na kraju Sarajevo ili Široki biti treći na tabeli.

Što se tiče borbe za opstanak, Čelik i Vitez putuju u niži rang i naredne sezone igrat će Prvu ligu FBiH.

Liga za prvaka

Radnik - Široki Brijeg (17:00 sati)

Zrinjski - Krupa (17:00 sati, BHRT)

Pošto je Sarajevo jučer izgubilo na Grbavici u gradskom derbiju od Željezničara šansu da sezonu okonča na trećem mjestu ima Široki Brijeg.

Za taj cilj, ekipa Gorana Sablića mora slaviti, jer bi u slučaju osvajanja jednog boda stigla Sarajevo na tabeli, ali zbog goreg međusobnog omjera, ostala bi na četvrtom mjestu.

Krupa i Radnik ne mogu promijeniti svoje pozicije ishodom današnjih mečeva tako da će Radnik sezonu Premijer lige okončati na petom mjestu, a Krupa na šestom.

Zrinjski u Mostaru, ipak, ima motiv da slavi pošto danas slijedi šampionsko slavlje te ujedno igra i posljednji meč u sezoni i to na domaćem terenu.

Današnja utakmica protiv Krupe bit će oproštajna za Kenana Pirića, golmana Plemića koji će 1. juna postati igrač najtrofejnijeg slovenskog kluba Maribora. Pirić je u Zrinjski stigao 1. februara 2017. godine te je dao veliki doprinos u osvajanju dva posljednja naslova prvaka. Iza 23-godišnjeg Tuzlaka su 44 službena nastupa u dresu mostarskog tima.