Kompletirao tradiciju
303

"Onaj" škotski navijač ne odustaje od mržnje prema Englezima, za kraj Eura tu je već zastava Španije

D. P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jedan škotski navijač i njegova kuća u mjestu Bellshill u Sjevernom Lanarkshireu postali su popularni tokom Evropskog prvenstva zbog zastava koje se nalaze i mijenjaju iz dana u dan unutar dvorišta, a tim povodom sada je aktuelna zastava Španije.

Škotski navijač ažurira zastave iz utakmice u utakmicu, a razlog je vrlo očigledan. Škot toliko ne voli Engleze, da ispred svoje kuće istakne svaku zastavu protivnika reprezentacije Engleske do kraja utakmice koju Gordi Albion igra na Euru.

U prvom kolu Evropskog prvenstva ispred njegove kuće stajala je zastava Srbije. No, kako je Engleska savladala Srbiju, odmah ju je uklonio, ali tu nije odustao. Nakon toga, ispred kuće ovog domišljatog Škota je stajala zastava Danske, a onda i Slovenije, jer su to bili protivnici Engleske.

[FBPOST]https://www.facebook.com/OfficialFootballFeed/posts/pfbid02fH5oYAmnJJMKGQene8sVsndzwTnHG4xFPwVzoigJ8UeCTr41BnqmjPSousRMW4LYl[/FBPOST]

Nakon grupne faze, uslijedile su zastave Slovačke, Švicarske i Nizozemske, a kako su se Englezi plasirali u finale Evropskog prvenstva, ostala mu je još samo jedna, a to je Španija u koju ovaj Škot polaže posljednju nadu da će spriječiti Engleze da konačno osvoje Evropsko prvenstvo.

Ovoga puta navijač iz Bellshilla nije ništa prepustio slučaju, pa tako njegovo dvorište već od jutros krasi španska zastava.

Iako su ostala četiri dana do finalne utakmice (nedjelja od 21 sat), ovaj viralni navijač je već rano jutros okačio špansku zastavu u nadi da će srušiti Engleze. Ukoliko izabranici Garetha Southgatea savladaju i Španiju u finalu Evropskog prvenstva, vjerovatno će ga obuzeti beskrajna tuga zbog uspjeha svojih komšija.
S druge strane, njegova Škotska mu nije donijela nikakvo zadovoljstvo jer je ispala s Evropskog prvenstva nakon grupne faze koju je odigrala očajno.