Raspad sistema
180

Optužbe u Srbiji: "Evropa nam se smije, Zvezda i Partizan su kao klubovi iz Konga"

N. K.
Nove optužbe na račun Zvezde
Nove optužbe na račun Zvezde
Nekadašnji igrač Crvene zvezde i bivši reprezentativac Ognjen Koroman oštro je komentarisao situaciju u srbijanskom nogometu koji se suočava s ozbiljnom krizom.
Naime, u ovu sezonu su ušli s pet predstavnika u evropskim takmičenjima, ali čini se da će samo dva kluba uspjeti osigurati mjesto u grupnoj fazi.

"Ugasili su Rad, Partizan je na aparatima, Zemun je u drugoj ligi, a OFK Beograd je igračka Terzićevih i Mrkelinih sinova. Zvezda je postala privatna kompanija Terzića i kompanije za pranje novca, uz saglasnost i zaštitu 'službe' i pojedinih navijača. E, sada gledajte kako nam se nogometna Evropa smije", rekao je Koroman.

Kritikovao je i stanje u domaćim takmičenjima, ističući nedostatak regularnosti u svim rangovima i naglašavajući da srbijanski klubovi u posljednjih 40 utakmica na evropskoj sceni imaju samo dvije pobjede, tri remija i čak 35 poraza.

"Smije li neko igrati protiv Zvezde u punom sastavu? Bitno je da se grade stadioni u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, ali to je samo za folklor. Par porodica kontroliše budućnost naše djece koja vole i žele igrati nogomet u zdravoj Srbiji. Zvezda i Partizan izgledaju kao ekipe iz Konga. Svako naše dijete iz omladinskih škola kvalitetnije je od bilo kojeg stranca", zaključio je.

Podsjetimo, svi srbijanski predstavnici koji su se ove sedmice borili za plasman u Evropu pretrpjeli su poraze.

Crvena zvezda izgubila je od norveškog Bodo Glimta u kvalifikacijama za Ligu prvaka (2:1), TSC je poražen od Maccabija Tel-Aviv (3:0), a Partizan kod kuće od belgijskog Genta (1:0).