Duel u Konjicu
29

Oslabljeni Igman poslije 11 primljenih golova u dva susreta dočekuje ambiciozno Sarajevo

E. K.
Slavlje nogometaša Sarajeva poslije pogotka protiv Veleža (Foto: T. S./Klix.ba)
Slavlje nogometaša Sarajeva poslije pogotka protiv Veleža (Foto: T. S./Klix.ba)
U današnjem programu 11. kola Wwin lige na rasporedu je samo jedna utakmica i to ona u Konjicu gdje će domaći Igman dočekati sastav FK Sarajevo.

Sastav iz Konjica u ovaj duel ulazi bez svog trenera Husrefa Musemića koji je suspendovan na šest mjeseci zbog vrijeđanja i psovanja posmatrača suđenja Admira Šehovića kao i Almira Bekića, Luke Posinkovića te Anela Hebibovića koji su kartonirani.

S druge strane u ekipi Bordo sastava neće biti samo Francisa Kyeremeha koji je na meču protiv mostarskog Veleža dobio direktan crveni karton.

Igman u ovaj duel ulazi poslije dva vezana i ubjedljiva poraza protiv Borca i Zrinjskog gdje su ukupno primili 11 pogodaka, a postigli jedan i to onaj u Mostaru za vodstvo od 1:0.

Sarajevo je u posljednjem kolu pred ovaj duel pobijedila Velež rezultatom 4:0 pa će na ovom gostovanju tražiti priliku za nova tri boda i povratak u borbu za vrh tabele.

Trenutno je Igman osmi na tabeli sa 13 osvojenih bodova iz deset odigranih utakmica dok je Sarajevo treće na tabeli sa 21 bodom poslije devet odigranih susreta.

Utakmica Igman - Sarajevo se igra danas sa početkom u 13:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.