Velika borba
0

Osramoćeni igrač Juventusa nakon skandala mora na liječenje, oglasio se i klub

N. K.
Nicolo Fagioli (Foto: EPA-EFE)
Nicolo Fagioli (Foto: EPA-EFE)
Juventusov veznjak Nicolo Fagioli (22) idućih sedam mjeseci provest će van nogometa nakon što ga je suspendovao Italijanski nogometni savez zbog ilegalnog klađenja, a torinski klub je čvrsto stao iza svog osramoćenog igrača.
Naime, Stara dama ga nije ostavili na cjedilu te će za vrijeme njegove suspenzije nastaviti mu isplaćivati platu.
"Juventus prima na znanje kaznu Saveza i potvrđuje svoju punu potporu Nicolou Fagioliju da se uhvati u koštac s problemom. Pružit ćemo mu svu potrebnu podršku u provođenju terapeutskog plana. Čvrsto smo uvjereni da će se Nicolo, uz podršku kluba, svojih saigrača, porodice i profesionalaca koji mu pomažu, suočiti s velikim osjećajem odgovornosti na terapijama te nakon što suspenzija bude odslužena, u miru se vratiti nogometu", saopšteno je iz Juventusa.

Podsjetimo, Fagioliju danas počinje suspenzija pa je za njega sezona praktično završena jer nogometu će se moći vratiti nekoliko dana uoči posljednjeg prvenstvenog kola sezone i utakmice protiv Monze.

"Nicolo Fagioli kažnjen je novčano s 12.500 eura i 12 mjeseci diskvalifikacije, od čega je pet mjeseci preinačeno na alternativnu kaznu. Učestvovat će u terapijskom programu u trajanju od minimalno šest mjeseci za liječenje ovisnosti o kockanju te na minimalno deset javnih skupova u periodu od pet mjeseci", poručili su iz Saveza.