Teški dani za Norvežanina
0

Otkaz Solskjaeru na razmatranju, dvojica proslavljenih trenera kandidati za klupu Uniteda

D. P.
Norvežanin je doživio katastrofu na klupi Uniteda (Foto: Twitter)
Norvežanin je doživio katastrofu na klupi Uniteda (Foto: Twitter)
Situacija s menadžerom Manchester Uniteda Oleom Gunnarom Solskjaerom je jedna od najvažnijih tema u britanskim medijima danas, a pojedini tvrde da neće s klupe voditi ekipu narednog vikenda.

Manchester United je doživio jedno od najvećih poniženja u modernoj historiji porazom rezultatom 0:5 od Liverpoola, a mnogi su očekivali da će odmah nakon meča biti uručen otkaz norveškom stručnjaku i legendi kluba.

Ipak, to se nije dogodilo nakon utakmice. Također, neki su očekivali i da će Norvežanin sam podnijeti ostavku, no on to nije učinio. No, to ne znači da će dočekati meč protiv Tottenhama na klupi svog kluba.

Naime, Manchester Evening News, kao i još nekoliko lokalnih medija bliskih klubu s Old Trafforda, prenosi kako će u narednim danima biti održan sastanak na kojem će se odlučiti o sudbini Solskjaera. Otkaz će biti uzet u razmatranje.

To bi značilo da Solskjaer ne vodi ekipu narednog vikenda, a pred Crvenim đavolima je još jedan derbi. Ovoga puta United gostuje Tottenhamu i morat će pružiti neuporedivo bolju partiju kako bi izbjegao novi neuspjeh.

Dok traje "bura" oko situacije sa Solskjaerom, pojedini idu toliko daleko da su za favorite odredili Antonija Contea i Zinedinea Zidanea. U pitanju su dva trenerska velikana koja su slobodna na tržištu i navijači priželjkuju nekog od njih dvojice.