Uplakan završio meč
54

Otkriven misterij zašto je Torres igrao bez grba i loga sponzora na dresu Barcelone

H. H.
Ferran Torres bez grba i loga Nikea na utakmici s Napolijem (Foto: Goal.com)
Ferran Torres bez grba i loga Nikea na utakmici s Napolijem (Foto: Goal.com)
Nogometaš Barcelone Ferran Torres bio je u centru pažnje na meču protiv Napolija. Osim što je promašio nekoliko velikih šansi, drugo poluvrijeme je igrao u dresu bez grba i loga sponzora, a sada je otkrivena i pozadina te priče.

Navijači su bili zbunjeni kada su primijetili detalje koji su nedostajali na njegovom dresu, a da stvar bude još više zbunjujuća, Torres je prvo poluvrijeme utakmice odigrao u potpuno normalnom dresu.

Zbog toga se nagađalo o razlozima Torresove neobične opreme, no sada se pojavilo prilično razumno objašnjenje.

Kako piše madridski list AS, neobičan dres je samo rezultat štamparske greške, a ne neka vrsta protesta protiv kluba i njegovog proizvođača dresova. Navodno je propust prošao nezapaženo od strane Barceloninog osoblja i samog igrača, koji se tokom poluvremena presvukao i zamijenio dres.

Također, Torres je bio ključna figura i kada je riječ o performansu na terenu. Doskorašnji ofanzivac Manchester Cityja postigao je jedini pogodak Barcelone u remiju rezultatom 1:1.

Istovremeno, reprezentativac Španije je promašio veliki broj šansi, po čemu nije bio poznat u dresu Cityja, pa je tako propustio priliku da donese katalonskom timu značajnu prednost uoči revanša na jugu Italije.

To je sve ostavilo traga na Torresu, koji je uplakan završio meč. Saigrači su ga pokušali utješiti, no mladi ofanzivac je sve to vrlo teško podnio.