Talentovani napadač
57

Otkriveno kakve klauzule ima Endrick u ugovoru s Realom, Kraljevi dodatno plaćaju golove Brazilca

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Direktor omladinske škole Palmeirasa Jose Paulo Sampaio je objasnio neke od klauzula koje novi nogometaš Real Madrida Endrick ima u svom ugovoru s Kraljevima.

Real je 15. decembra 2022. godine ozvaničio potpisivanje brazilskog napadača te istakao da ga je platio 35 miliona eura, a transfer bi na kraju mogao iznositi 60 miliona eura ukoliko se ispune određeni bonus iz ugovora.

Ipak, Sampaio je otkrio da transfer na kraju može iznositi čak 72 miliona eura budući da posjeduje klauzule za golove i asistencije u svom ugovoru.

Tako španski klub plaća brazilskom 1.5 milion eura za svakih pet pogodaka Endricka u dresu Reala, a Palmeiras je nagrađen i za njegov poziv u reprezentaciju Brazila s još 1.5 miliona eura dok Endrick u svom ugovoru nema klauzulu o osvajanju Zlatne lopte.

Zanimljivo je bilo čuti i priču kako je Brazilac otkrio sunarodnjaka i kako je on na kraju završio u redovima madridskog Reala.

"Imam u prosjeku 30 videa na WhatsAppu dnevno, a jednog dana sam dobio zanimljiv videoprilog. U tom videoprilogu Endrick je igrao na turniru sa Sao Paulom, ali nisu htjeli da mu daju uslove koje je njegova porodica željela. Mi smo reagovali, dali smo ocu posao i dobre uslove igraču te smo ga doveli u Palmeiras", objasnio je Joao Paulo Sampaio i otkrio kako je Endrick stigao u Madrid.

"Skaut Real Madrida za Južnu Ameriku Juni Calafat je vidio Endricka i uzeo ga ispred Chelseaja koji ga je također želio dovesti. Chelsea je doveo njegovog oca u London, no kada je Endrick čuo da ga Real želi, odluka je promijenjena i on je postao novi igrač Kraljeva", dodao je.

Endrick je ove sezone odigrao šest utakmica za Real Madrid te je postigao dva pogotka uz asistenciju dok je za reprezentaciju Brazila u 11 nastupa pogodio triput.