Fascinantni podaci
188

Otkucaji srca otkrili tajnu: Ronaldo je bio "hladan kao led" pred izvođenje penala protiv Slovenije

E. B.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Američka kompanija Whoop je objavila fascinantne podatke vezane za Cristiana Ronalda tokom utakmice osmine finala Eura protiv Slovenije.

Ronaldo je u posljednjoj minuti prvog produžetka promašio penal pri rezultatu 0:0 nakon čega je briznuo u plač, no uspio se sabrati prije izvođenja penala koji su odlučili pobjednika.

Naime, Ronaldo već mjesecima nosi na ručnom zglobu narukvicu WHOOP 4.0 koja mu, između ostalog, mjeri i otkucaje srca, a sada je kompanija Whoop javnosti otkrila koliki su Ronaldovi otkucaji srca bili prilikom penal-serije koja je odlučila putnika u četvrtfinale Eura.

Nakon završetka drugog produžetka Ronaldovo srce je otkucavalo brzinom od 180 otkucaja u minuti, a kada je došlo vrijeme da on izvede prvi penal za Portugalce bio je potpuno smiren.

Uspio je spustiti otkucaje srca sve do 100 otkucaja u minuti, te nije ni čudo što je uspješno pogodio Oblakovu mrežu.

Kada je lopta ušla u mrežu, otkucaji su mu porasli na 150 u minuti, a kada je Bruno Fernandes izvodio drugi penal, otkucaji su mu iznosili 125 u minuti.

U trenucima kad je loptu kod izvođenja trećeg penala imao Bernardo Silva i kad je osigurao prolazak Portugala u četvrtfinale Eura, otkucaji su mu premašivali brojku 180.

Podsjetimo, sva trojica Portugalaca su bila precizna, dok je golman Diogo Costa odbranio šuteve Josipa Iličića, Jure Balkoveca i Benjamina Verbiča.