Hit snimak
68

Ovako se postaje šampion: Nesuđeni junak Engleske neće na odmor, oduševio je snimkom nakon finala

D. P.
Palmer je uradio nešto za Englesku čim je dobio priliku na Euru (Foto: EPA-EFE)
Palmer je uradio nešto za Englesku čim je dobio priliku na Euru (Foto: EPA-EFE)
Najveća senzacija prošlogodišnjeg izdanja engleske Premier lige Cole Palmer oduševio je navijače Chelseaja samo dva dana nakon poraza u finalu Evropskog prvenstva.

Cole Palmer je u svojoj prvoj pravoj seniorskoj sezoni zablistao za Chelsea i bio najkorisniji igrač engleske Premier lige. S 22 gola i 11 asistencija niko u ligi nije bio efikasniji, a onda je pravo sa Stamford Bridgea otišao na pripreme za Evropsko prvenstvo.

Mjesec dana u kampu Engleske, pa nastupi na Evropskom prvenstvu, a onda je dobio nekoliko dana slobodno za ljetni odmor. No, Palmer je odlučio da odbije odmor i odmah krene s pripremama za novu sezonu, što pokazuje šampionski mentalitet u nastajanju ovog mladog ofanzivca.

Palmer nije počeo nijednu utakmicu na Evropskom prvenstvu iz razloga koji su poznati samo selektoru Garethu Southgateu. U posljednje dvije utakmice je ušao u igru. U polufinalu je namjestio pobjedonosni gol za Ollieja Watkinsa protiv Nizozemske, a onda je u finalu nakon ulaska u igru poravnao na 1:1 protiv Španije. Ipak, nije bilo suđeno da njegov gol bude odlučujući.

Samo dva dana nakon što mu je srce "slomljeno" u finalu Evropskog prvenstva, Cole Palmer je snimljen u teretani dok žestoko trenira i sprema se za novu sezonu. Snimak je objavio njegov personalni trener koji se stara da Palmer što spremnije uđe u novu kampanju.

Potvrđeno je da je dobio slobodne dane za odmor, ali za razliku od svojih kolega s Eura, on je odlučio "raspust" provesti trenirajući se, što može donijeti samo dobro njegovom Chelseaju u narednoj sezoni.

Nakon procvata pod vodstvom Mauricija Pochettina, Palmer će sada biti vođa novog Chelseaja s novim trenerom Enzom Marescom.