Dobro je prošao
434

Ovčina izašao iz bolnice pa se našalio s povredom glave: Sreća pa je bosanska

N. K.
Vedad Deljković i Haris Ovčina (Foto: Facebook)
Vedad Deljković i Haris Ovčina (Foto: Facebook)
Nogometaš Željezničara Haris Ovčina uspješno se oporavlja nakon teške povrede glave koju je zadobio u sinoćnjoj revanš utakmici drugog pretkola Konferencijske lige između Neftcija i Željezničara.
Naime, Ovčina je u jednom duelu zadobio frakture jagodice i kosti gornje vilice (ossis zygomatici, sinus maxillaris) te je prvobitno ostao u bolnici u Bakuu.

Iako je bilo planirano da 24 sata ostane u bolnici, Haris je danas izašao iz ove medicinske ustanove te se čini kako teška povreda nije ubila vedri duh veznjaka Plavih.

Vijećnik Grada Sarajevo Vedad Deljković, koji je u Bakuu boravio kao navijač Željezničara, objavio je fotografiju s raspoloženim Ovčinom na kojoj se može vidjeti koliko je to žestok udarac bio.

"Hvala svima na velikom broju poruka podrške. Sve je OK i nema razloga za brigu. Kažu sreća pa je bosanska", oglasio se i sam Ovčina na društvenim mrežama u šaljivom tonu.

Ovčina će po povratku u Sarajevo obaviti pregled kod maksilofacijalnog hirurga te tako nastaviti oporavak od povrede.

Podsjetimo, Plavi su se sinoć oprostili od evropskim nastupa nakon poraza 2:0 od Neftcija. U prvoj utakmici odigranoj na stadionu Grbavica bilo je 2:2 pa je azerbejdžanski klub prošao dalje ukupnim rezultatom 4:2.