Klix.ba u Nizozemskoj
139

Ovo je ograđeni dio namijenjen BH Fanaticosima, Zmajevi će imati ogromnu podršku u Eindhovenu

D. P.
Dio namijenjen najvatrenijim navijačima BiH (Foto: V. D./Klix.ba)
Dio namijenjen najvatrenijim navijačima BiH (Foto: V. D./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras otvara novi ciklus Lige nacija gostovanjem u Nizozemskoj, a reporteri portala Klix.ba posjetili su Philips stadion gdje će Zmajevi i večeras imati veliku podršku s tribina.

Kao što je očekivano, Zmajeve večeras očekuje vatrena podrška s tribina bez obzira što se radi o gostujućoj utakmici. Veliki broj navijača BiH iz naše zemlje, ali i dijaspore stići će u Eindhoven na utakmicu.

Organizatori susreta pobrinuli su se da sve protekne u najboljem redu, pa je tako za navijače BiH osigurana ograđena zona, kako ne bi došlo do razmjene bacanja pirotehnike s domaćim navijačima.

Philips stadion u Eindhovenu, koji je dom tamošnjeg velikana PSV-a, prima 35.000 gledalaca, a očekuje se da nekoliko hiljada njih večeras bodri Zmajeve.

Među našim fotografijama možete vidjeti kako izgleda predviđeni gostujući sektor za najvatrenije navijače BiH, popularne BH Fanaticose.

Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba

Ono što je bitno za naglasiti, jeste da su navijači BiH kupovali ulaznice i za ostale tribine, tako da će broj bh. navijača biti još veći. Reporteri portala Klix.ba već su sinoć primijetili veliki broj naših navijača po ulicama Eindhovena.

Okupljanje navijača očekuje se u popodnevnim satima pred utakmicu kada će zasigurno "okupirati" trgove i ulice Eindhovena te zajedno krenuti na Philips stadion.

Očigledno su promjene u reprezentaciji BiH vratile vjeru među navijače, te povratak legendi Zmajeva poput Sergeja Barbareza i Emira Spahića na važne funkcije našeg nacionalnog tima.